Wednesday, January 1, 2014

Mijn Eerste Post in het Slecht Nederlands

Goedendag en Gelukkige Nieuwejaar 2014. En welkom bij mijn nieuwe Nederlandstaalige Blog!

Ik wilde altijd een Nederlandstaalige Blog schrijven, maar ik was aan het wachten tot mijn Nederlands perfect zou zijn. Eindelijk zei ik, What the fuck. Ik ben wat ik ben. Ik spreek slecht Nederlands, en als je het zou willen, kun je mijn Slecht Nederlandstaalige Blog lezen. Of kan je gewoon de krant lezen. Het maakt niet uit.

Er is een gezegde in het Engels, misschien in het Nederlands ook, dat wat je op Oudejaaravond (New Year's Eve) doet zal de thema voor jouw hele jaar woorden. Wat ik heb gedaan was dit:
Zoals elke jaar gingen mijn man (Meneer Jovanka) en ik kaarten bij ons vrienden, Anja en Nico. Anja en Nico hebben en kind, dus kunnen ze niet buiten hun huis gaan tot ongeveer 2035 of zoiets. Ja, dat is wat het is. We hebben 10 katten, maar katten laten je je amuseeren buiten het huis soms. En ook, als ik eerlijk zal zijn, houden we niet van drukke cafés vol mensen die aan het binge-drinking en roepen zijn. In cafés op Nieuwejaar Avond is er nooit een plaats waar te zitten, de toiletten zijn altijd bezet (en vuil), en het is moelijk om te kaarten. We willen liever kaarten, een of twee glassen wijn drinken, wat chips en olijven eten, en dicht bij een schone toilet zijn.

En nu, als vandaag 1 Januari is, zal ik een lijst maken van mijn 2014 Doelen:


De 2014 Doelen van Jovanka

1. Mijn Nederlands te verbeteren. Zelfs als de taal me boos maakt ("het" of "de", met geen regel om de ene of de anderen te gebruiken?! Waarom? Waarom??!!), moet ik het leren. Voor jaren geprobeerde ik iederen in België Engels te maken spreken, maar ze wilden dat niet. Smeerlappen! Ugh. Er bestaat geen keuze voor me behalf van hun taal te leren, dus.

2. 30 kilos aftevallen. En ja, dat meen ik. Ik weet niet waarom, maar deze laste maanden heb ik véél yoga gedaan en héél gezond gegeten, en het resultaat is dat nu ben ik 12 kilo meer dan voor ik mijn gezond leven begon. En toen was ik al dik. GVD, zeg. Maar mijn yoga wordt beter en beter. Ik ben de enige sideshow-freak-fat-lady die kan op één been standen met haar andere been op hoog achter haar te houden. Ongelofelijk.

3. Ik kan geen "Nummer 3" denken. Al mijn andere doelen hangen af van mijn Nederlands te verbeteren en 30 kilos te verliezen. Als ik deze dingen kan doen zal alles perfect zijn.

4. O ja, OK, er bestaat wel een Nummer 4, en dat is zo vaak mogelijk mijn nieuwe Nederlandstaalige Blog te schrijven als oefenen, en ook om naar mijn snel progress te kijken.

Heb ik fouten gemaakt? Ik ben toch maar een Buitenlander. Dat weet je al. Dus is al wat ik doe goed omdat ik probeer.

Tot de volgende!

Jovanka x

2 comments:

  1. Goed, Jovanka! Toch hoop ik dat ik wat vroeger naar buiten kan dan 2035:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha! Als hij oud genoeg zal zijn, kunnen wij hem thuis bij ons katten laten blijven terwijl we de hele avond buiten gaan drinken. 2025, dus. :D

      Delete